video

Wat is een videoproductie?

Videoproductie is een bredere term en mist enkele van de meer technische details die het concept videoproductie doorgaans “klinkt”. Een videoproductie is een bedrijfscreatie in een zich ontwikkelende omgeving. Een groot kabelnieuwsnetwerk bijvoorbeeld houdt zich wellicht niet bezig met de productie van documentair videomateriaal, omdat dit soort productie echt een onderdeel is van de nieuwsorganisatie.

Bij videoproductie wordt echter vaak een videoclip in een “documentaire”-stijl van een verhaal voorzien. Een merkbaar verschil met andere soorten videoprodukties, zelfs binnen hetzelfde soort produktie, kan een reclamespot zijn, die dezelfde produktiewaarde heeft als een videoproduktie, maar gericht is op de octrooien en handelsgeheimen (P&S) van één aspect van de technologie of het bedrijf in plaats van de gehele sociale onderneming.

Videoproductie integreert meerdere elementen in een enkele opname of videoclip die al dan niet passen in de traditionele categorieën van videoproductie.

Enkele van de belangrijkste elementen zijn het geluid, de muziek, de montage, de opname-apparatuur, de speciale effecten, de montage-instrumenten, en sommige licentiekosten die aan de productiewaarde worden toegevoegd.

Videoproduktie kan vele soorten opnamen omvatten, ook opnamen die pas in het begin van de jaren zeventig commercieel werden uitgebracht, maar houdt zich hoofdzakelijk bezig met de produktie van beelden en video – dat wil zeggen, beelden. Deze beelden kunnen tekst, beelden op het scherm, animatie of anderszins geproduceerde artefacten zoals zoomen bevatten.

Vaak omvat videoproductie de integratie van traditionele videomontage-instrumenten zoals Motion Video Recorder (MVCR), meerdere boom-microfoons, computer/video-verwerking en -ontwerp, high-end camera-hardware, enzovoort.

Enkele van de belangrijkere elementen zijn het geluid, de muziek, de montage, de opnameapparatuur, de speciale effecten, de montagegereedschappen en sommige licentiekosten. Naast de video is er meestal ook een aparte videobewerkingssoftware in softwaregedefinieerde radio-omgevingen (SDB). Zelfs softwaregedefinieerde televisie met videobewerkingsfuncties, zoals Fox’s DVR, zijn niet echt videobewerkingssystemen.

Het is niet ongewoon dat bij een videoproductie kosten voor kredietverwerking worden opgeteld bij alle fotografie-, geluids-, audio- en beeldbewerkingssoftware.

De huidige videoproductiesystemen zijn dynamisch, adaptief en flexibel, en bieden de mogelijkheid camera’s met verschillende hardware te gebruiken en zelfs op drones te monteren. Er is ook een groeiend aanbod van camera’s die digitale camera’s gebruiken. Verschillende vormen van media zoals buizen, film, en nog veel meer worden gebruikt om te helpen produceren van de video post geproduceerd, sommige met technieken van extreme kleur en zwart-wit, en anderen die onder de microscoop of op een stylus. Er is een steeds groeiende markt van videosoftware, besturingssystemen, en hardwaresystemen om video te produceren.

Het doel van een videoproductie is om uw bedrijf en de industrie te verbeteren.

Merk op dat deze term niet altijd wordt gebruikt om videoproductie aan te duiden, hoewel een videoproductie als een videoproductie kan worden beschouwd indien zij verschillende van de bovengenoemde producties en auteursrechtelijke elementen combineert. Videoproductie vereist zowel alle soorten apparatuur die nodig zijn om opgenomen materiaal te bewerken, als alle speciale effecten en muziek. Het is vandaag de dag beschikbaar, maar is nog steeds de markt van vandaag.

Video is niet wat vaak in het hoofd van een mens opkomt. Het vergt tijd en artistieke vaardigheid die niet vaak wordt toegepast. Een video wordt geproduceerd omdat er allerlei TV-kanalen van diverse aard zijn waar je het vindt. Een montage van momenten of rust die een gebeurtenis laat zien van video in een documentaire stijl is een goed voorbeeld van het gebruik van video in een documentaire setting. Het onderwerp en de angst voor het onbekende moeten in de produktie van een video meespelen, zodat het camerastandpunt in de juiste instellingen en de gebruikte belichting kan worden getoond. Een bedrijf heeft de hulp nodig van grafische kunstenaars, animatoren, video-editors, film-editors, copywriters, stem-talent, en anderen om te helpen met deze productie-taken. Oogcontact met een vriend in een film heeft laten zien hoeveel passie er zit in het maken van een video.

Echt een video gaat over het idee. Er is veel geschiedenis te maken van een video-opname. Vergeet niet dat de enige echte noot in een film in de hoogte, de breedte of de diepte de woorden zijn die de registraties op de censorbox spelen.

Het bovenstaande is een kort overzicht van één soort videoproductie. Er zijn belangrijke verschillen tussen de middagvideo van het meisje in je oude jaarboek van de middelbare school en de ‘aandachttrekkende’ video. Op YouTube en andere videosites kunnen talloze video’s worden gemaakt en geanalyseerd. Voorbeelden zijn het onderzoek van de Obama-campagne om hun boodschap zowel bij het publiek als bij onze partners te krijgen. Of hoe de video voor ‘Yoko Ono is Dead’ gewoon ongelooflijk is, vooral bij een nieuwe release. Een snelle blik op video-verzamelcomputers en op onderzoeken naar gesprekken en sms-berichten laat zien hoezeer het internet de afgelopen jaren is veranderd.

Lees meer:

Videoproductie Rotterdam 

Filmmaker Rotterdam 

Videograaf Rotterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.